Kalau dah sakit…apakah BENDA yang paling penting bagi anda?

Salam,

Baru sahaja menerima berita di mana guru di MRSM dulu telah kembali ke rahmatullah dan seorang lagi sedang menderita kanser. Berat dugaan Allah s.w.t ketika ini.

Dalam saya mendoakan kesejahteraan kedua – dua orang guru ini, ingin sy tekankan di sini betapa pentingnya menyediakan satu dana khas bagi mengharungi detik2 sukar dalam mengubat dan merawat penyakit.

Ramai orang pada hari ini menerima gaji yang tinggi, tetapi jika di timpa musibah seperti menderita penyakit, mereka gagal menyediakan satu dana khas utk merawat. Ramai dari kita gagal menyimpan untuk hal2 kecemasan. Dan keadaan ini meletakkan diri kita dalam risiko yang nyata.

Hari ini, takaful memainkan peranan PENTING dalam menolong orang2 yang bermasalah seperti di timpa penyakit. Nak simpan RM 500 sebulan, ramai yg kurang mampu. Nak dapatkan RM 50 000 sekelip mata, siapa yang sanggup tolong ? Maka dgn itu, takaful memberikan JAMINAN ke atas DANA KECEMASAN ini di mana dengan meyimpan RM 100 sebulan pun, anda sudah mempunyai back up kewangan jika ditimpa musibah seperti meninggal dunia, lumpuh atau pun menderita penyakit kritikal.

Sekian dulu dari sy.

~ by alibara on March 25, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: