Soal Jawab Takaful : Anda boleh tanya apa sahaja kepada saya!

Salam,

Posting kali ini bertujuan memberi peluang kepada semua pembaca mengutarakan hal2 berkenaan takaful / insurans. Bagi yang dah memiliki plan takaful DAN yang masih belum memiliki Plan takaful, anda boleh tanya hal2 takaful pada saya.

Terima Kasih

~ by alibara on April 21, 2012.

9 Responses to “Soal Jawab Takaful : Anda boleh tanya apa sahaja kepada saya!”

  1. Salam Hormat, saya ingin bertanya PLAN MAATAKAFULHAJJ jika berumur 40 tahun bulanan RM100 layak ke?

  2. Salam tn, jika sy ada 10k sekarang adakah sy akan lebih cepat dapat menunaikan haji atau terpaksa juga menabung mengikut plan…adakah pihak takaful akan mengurus dan merancang giliran haji kt…kalau nak akeluarkan duit kat mana berurusan…maa ada kaunter ke…sy 39 tahun adat
    TH RM2OOper bln…suami 40thn…lum ada tabungan apa2…kita plan nak g umrah dulu sblm 50 thn…mcm mana nak rancg kwangan dan g haji sebelum pencen 60..

  3. mAA takaful dan takaful ikhlas samakah

  4. RETYPE : Plan takaful yang dapat RM100k tu ade saving tak? let say kalau xde ape2 musibah kpd pencari nafkah (suami/isteri) sepanjang tempoh bayar tu..adakah duit bayaran bulanan tu akan dikembalikan semula?

    • Salam,

      Ya plan takaful yg sy tawarkan dalam blog ini adalah Plan Takaful berbentuk PELABURAN. Ya jika tiada apa yg berlaku dalam perlindungan, peserta boleh keluarkan SEJUMLAH DANA hasil dari simpanan pelaburan selama tempoh tersebut. Jumlah Pelaburan bergantung kepada jumlah simpanan dan pulangan pada tahun2 tersebut.

      Utk Proposal, sila hubungi 017 427 6046

    • Salam, selepas 20 tahun, tuan akan mempunyai sejumlah dana pelaburan hasil dari caruman bulanan yg tuan buat. Berapa dapat bergantung kepada pulangan tahunan dan juga coverage yg tuan ambil sama ada tinggi atau tak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: