Pulangan 2011 : MAA Takaful Dana Syariah vs Bank Rakyat dan lain2.

Salam,

Di sini adalah PULANGAN % untuk tahun 2011 untuk beberapa jenis investment seperti unit trust, hartanah, takaful – investment linked. ( Telah diisytiharkan oleh institusi masing – masing )

JOM simpan di MAA Takaful untuk simpanan Haji. Kalau mendaftar tahun ni, tahun 2050 baru dapat giliran. Dalam tempoh menunggu tu, jom buat simpanan RM 100 sebulan untuk RM 30 000 20 tahun akan datang.

Tak payah guna duit KWSP dah.

—————————————————————————–

HOT TOPIC

—————————————————————————-

1 – Kenapa trend sekarang orang buat simpanan Haji di Takaful berbanding Tabung Haji / ASB ?

http://wp.me/pltQE-99

2 – Bagi anda yang memiliki Medical Card dari company yang mengenakan KO TAKAFUL ke atas produk mereka, baca di bawah. Sebab, company MAA Takaful tidak mengenakan sebarang Ko Takaful seperti company anda! Ketahui sebabnya.

http://wp.me/pltQE-9n

3 – Jangan pandang remeh tengang Hibah vs Wasi. Anda mungkin berputih mata apabila mengetahui pampasan Takaful suami anda terpaksa di faraidkan dan anda hanya layak 1 / 8 ke atas pampasan tersebut. MAA Takaful ada penyelesaiannya!

http://wp.me/pltQE-97

4 – Orang beli takaful, anda beli takaful, tetapi kenapa ? Cukupkah sekadar memiliki sekeping polisi takaful dengan nilai pampasan RM 100 000 ? Berapa coverage sebenar yang anda perlukan ?

http://wp.me/ltQE

5 – Kenapa MAA Takaful murah dari Prudential BSN ?

http://wp.me/pltQE-7t

6 – Kenapa anda WAJIB ada Plan Takaful Pendidikan untuk anak tersayang ?

http://wp.me/pltQE-8g

~ by alibara on April 9, 2012.

9 Responses to “Pulangan 2011 : MAA Takaful Dana Syariah vs Bank Rakyat dan lain2.”

  1. hello….
    mana ada dividen dalam investment… bro nak kaput apa?? bro pi belajar dulu… baru pi jual.. kat org…

    • Whatever…..

      Yang penting..Kalau invest RM 100 Jan 2011 akan dapat RM 116 Jan 2012……dividen ker..pulangan ker…terpulanglah kpd masing2 yg menentukan.

      • dlm investment-linked, dividen tak semestinya ada.. TopUp la bila NAV turun.. itu la power DCA…

      • Ya walaupun dalam saham amanah ada terms distribution tapi bila round semula, total net is base pada harga pasaran unit cost compared to average cost per unit. Bila ada distribution diberikan, yang bertambah adalah bilangan unit. Total investment akan di adjust turun sedikit dari nilai sebelum distribution. Positif value is, average cost per unit akan jadi rendah. Bila harga pasaran unit cost naik, di sini pelabur akan dapat untung.

        Dividen – lebih sesuai utk ASB, ASW , Bank Rakyat dan lain2.

        Return / Pulangan – unit trust dan lain2.

        Setuju ?

  2. setuju, jgn jd macam pru, NAV da cecah rm1.20/unit… da la sumbangan hbis utk bayar tabaru je.. nk invest dpt unit yg ciput gile.. return xya cakap la…

  3. Tuan, Dividen bank rakyat sebenar 20%…betul ke bonus maa takaful thn lps 16%…
    Bkn ke 16% tu utk thn 2010?ada keratan akhbar x?

  4. bro, knp tak ambik kesuluruhan funds lain..ambik funds yg rendah saje..

    • Penuh 2 – 3 muka surat pun tak cukup…tujuan adalah nak menunjukkan potensi dana2 MAA Takaful berbanding dana2 lain berada di pasaran…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: