Isteri boleh dapat gaji bulanan RM 2500 selama 20 tahun jika ditakdirkan suami meninggal dunia secara tiba – tiba!!!

Plan Harta Warisan dari MAA Takaful – Plan ini adalah direka khusus bagi menyediakan :

1. Gantian gaji / warisan gaji setiap bulan selama 15 – 20 tahun sekiranya ditakdirkan suami / pencari nafkah keluarga hilang upaya bekerja disebabkan apa jua punca seperti meninggal dunia atau lumpuh kekal disebabkan penyakit / kemalangan.

2. Menyediakan satu dana KHAS sekiranya ditakdirkan si suami / pencari nafkah menghidap salah satu dari 36 penyakit kritikal yang disenaraikan. Dana ini adalah sebagai pengganti gaji semasa tempoh rawatan penyakit. Kadang – kadang disebabkan sakit, si suami tidak boleh bekerja berbulan – bulan lamanya, maka dana ini boleh digunakan sebagai wang sara hidup sementara.

——————————————————
Pentingnya mempunyai Plan Harta Warisan

Kepada suami / pencari nafkah, cuba tanya diri masing – masing , sekiranya ditakdirkan esok hari anda hilang upaya terus untuk bekerja disebabkan kemalangan atau menghidap penyakit,:

– adakah majikan masih boleh terus memberikan gaji kepada anda ?
– adakah anda mempunyai simpanan yang banyak dalam bank / pelaburan untuk digunakan bagi menyara kehidupan ?
– adakah anda tidak mempunyai hutang ? Dengan duit mana anda nak bayar hutang sekiranya anda gagal bekerja disebab ketidak mampuan anda ?
– adakah isteri boleh keluar bekerja menggantikan anda dan menyara keluarga ?
– adakah anak – anak anda masih mempunyai masa hadapan pendidikan sekiranya bapa mereka sudah tidak boleh menanggung persekolahan mereka?

Banyak lagi persoalan yang timbul SEKIRANYA SUAMI / PENCARI NAFKAH MENINGGAL DUNIA ATAU HILANG UPAYA BEKERJA PADA BILA – BILA MASA SHJ DISEBABKAN APA JUA PUNCA!!!

——————————
Konsep Plan Harta Warisan dari MAA Takaful

Untuk menggantikan gaji yang telah hilang, satu dana yang besar diperlukan bagi memastikan gaji bulanan itu berterusan walaupun pencari nafkah tidak boleh bekerja lagi. Adakah anda boleh menyimpan atau melabur dari sekarang dan sekelip mata memperolehi satu dana besar , contoh RM 500 000 dalam masa setahun ?? Mustahil bukan!!! Tapi dengan Plan Harta Warisan ini, waris / isteri layak menerima RM 500 000 atau lebih sekiranya pencari nafkah meninggal dunia atau hilang upaya bekerja !!!

Bagaimana dana ini berfungsi ? Isteri anda akan dapat RM 500 000 secara cash dari MAA Takaful. 100% tanpa melalui proses Faraid ( insurans lain kena faraid ). Dengan dana ini, beliau boleh menggunakan RM 50 000 bagi menyelesaikan segala urusan hutang piutang suami yang belum habis. Baki RM 450 000 boleh dimasukkan / dilaburkan dalam instrumen – instrumen pelaburan seperti Tabung Haji atau Amanah Saham Bumiputera dengan pulangan purata setiap tahun sekitar 6 – 7%. Pulangan 7% setiap tahun akan memberikan dividen RM 31 000++ atau RM 2600 ++ setiap bulan selama 20 tahun akan datang.

Ataupun, jika isteri menggunakan RM 3000 setiap bulan dari dana tersebut, ia akan bertahan sehingga 20 tahun lamanya.

INILAH KONSEP PLAN HARTA WARISAN ATAU PLAN GANTIAN GAJI yang MAA Takaful tawarkan kepada semua PENCARI NAFKAH seluruh Malaysia dengan kos yg sangat minima.

~ by alibara on December 16, 2010.

One Response to “Isteri boleh dapat gaji bulanan RM 2500 selama 20 tahun jika ditakdirkan suami meninggal dunia secara tiba – tiba!!!”

  1. Reblogged this on Rancang Wang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: