Bina Harta Warisan Kecemasan RM 500 000 dengan simpanan bulanan RM 200!!

Peluang Keemasan kepada Ibu Bapa yang berumur 30 tahun dan kebawah dan masih sihat tubuh badan…..anda berpeluang bina harta warisan Kecemasan setinggi RM 500 000 atau setengah juta RM dengan hanya simpanan RM 200 sebulan di MAA Takaful!!!

Harta Warisan Kecemasan ini adalah sebagai back up kewangan yang akan di bayar oleh MAA Takaful sekiranya ditakdirkan peserta meninggal dunia atau Hilang Upaya Kekal disebabkan apa jua punca…

Yang berumur lebih 30 tahun tu…kena simpan lebih lah sikit..

Banyak tak RM 500 000 ? Banyak…sama dengan gaji 10 tahun sy yg berpendapatan RM 50 000 setahun. Kalau masuk dalam ASB, rolling punya rolling…boleh guna RM 50 000 utk tempoh 17 tahun lagi….tanpa bekerja!!!

Bapa atau para Pencari Nafkah cuba fikir…kalau esok ditakdirkan Allah hilang upaya utk bekerja..adakah bapa – bapa dapat mewariskan apa2 harta kepada isteri dan anak – anak utk sara hidup mereka ? byk mana ada dalan KWSP? Berapa banyak boleh dapat pada isteri ? Berapa lama nak tuntut ? Bagaimana hutang yang ditinggalkan ?


Para bapa dan Pencari nafkah perlu sedar..komitmen kewangan bulanan sekarang banyak nak pakai duit…
– makan minum / sara hidup / susu anak
– bil api air
– hutang keta, rumah, kad kredit, personal loan
– belanja anak sekolah
– nafkah isteri / ibu bapa
– simpanan pendidikan anak
– simpanan persaraan

Andai kata gaji bapa tak muncul bulan berikutnya….PARAH…tak ramai yg simpan cash dalam bank..banyak simpan hutang jer..

Zaman sekarang susah nak simpan duit..

Ramai yg mampu simpan RM 500 sebulan di bank..tapi masih tak dapat bina harta RM 500 000..tapi dengan hanya simpanan RM 200 sebulan..dan ditakdirkan bapa – bapa hilang upaya kekal…bapa2 dapat mewariskan harta RM 500 000 kepada anak dan isteri walaupun baru menyimpan tak sampai 3 tahun… Kalau bapa2 simpan RM 1000 sebulan pun di bank, nak sampai RM 500 000 makan masa 500 bulan..atau lebih kurang 40 tahun lebih…atau mungkin masa pendek skit jika simpan dalam unit trust…

tapi di MAA Takaful….dengan hanya simpan RM 200 sebulan, bapa2 dapat sediakan back up money RM 500 000 jika di takdirkan hilang upaya bekerja selamanya di sebabkan apa jua punca…!!!

Apa lagi faedah yang disediakan ?

RM 2000 sebagai khairat kematian yg dibayar 24 jam jika ditakdirkan meninggal dunia

RM 5000 sebagai dana sara hidup sementara jika ditakdirkan meninggal dunia

RM 40 000 – RM 80 000 jika sebagai dana sokongan jika disahkan mengidap salah satu dari 36 penyakit kritikal. Bayarn RM 200 sebulan akan dibayar secara percuma oleh Syarikat sehingga Polisi tamat.

Selepas 20 tahun polisi, bapa2 mempunyai cash RM 38 000 ++ yg boleh digunakan utk menunaikan haji atau sebagai bonus persaraan.

—————————————————————————————

Sy beritahu satu rahsia, Pakej di atas adalah teramat mahal jika diambil dalam bentuk Insurans Konvensional. Mungkin mencecah RM 500 sebulan. Tapi dengan MAA Takaful, hanya RM 200 sebulan.

Bagi bapa2 yg berumur lebih 30 tahun…anda masih boleh membina RM 500 000 dana Warisan Kecemasan tetapi komitmen simpanan bulanan akan jadi tinggi berkadaran dengan usia anda.

Bagi bapa2 yg masih muda bawah 30 tahun..anda mungkin hanya perlu menyimpan RM 180 sebulan bagi menyediakan dana Warisan Kecemasan RM 500 000…

Yang penting adalah..usia anda..sihat tubuh badan…

Kalau dah sakit..dah berumur..maka lebih tinggi komitmen kewangan anda yg perlu disimpan!!

Sapa2 yg berminat boleh hubungi sy di 017 427 6046
Urusan pendaftaran peserta akan dibuat secara e-pendaftaran. Thanx

~ by alibara on July 31, 2010.

One Response to “Bina Harta Warisan Kecemasan RM 500 000 dengan simpanan bulanan RM 200!!”

  1. Seorang Isteri telah membeli Satu Plan Harta Warisan dengan simpanan RM 600 sebulan…

    Jika suami beliau ditakdirkan meninggal dunia / hilang upaya kekal, si isteri akan dapat Harta Warisan Kecemasan bernilai RM 800 000…

    Tahniah kerana telah membina satu Plan Harta Warisan utk kebajikan keluarga di masa depan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: